Holnapután?

Holnapután?

A 2020-as év szerintem mondani sem kell, nem indul valami könnyen. Számtalan szomorú hírrel találjuk szemben magunkat akarva-akaratlanul minden social media felületen, újságban, a TV-ben. Jelenleg hétköznapjaink legmeghatározóbb problémája a koronavírus (COVID-19), mely gyökeresen megváltoztatta az emberek jól megszokott mindennapi életét szerte a világon. Az utcák, terek nagyrészt üresek, a délutáni csúcsforgalom mint fogalom szinte értelmét vesztette. A cikk írásakor épp a kijárási korlátozás időszakát éljük Magyarországon, mely esetünkben a szabadtéri fotózás lehetőségét is elég nagy mértékben lekorlátozza.

Kiürült terek és utcák [2020.03.26.]

A nagyobb városokban látványosan lecsökkent a járókelők száma, az iskolák, közintézmények zárva tartanak, illetve távoktatásra álltak át, aki teheti otthonról vagyis “home office”-ban dolgozik.
A kialakult helyzet semmiképp sem nevezhető jónak, azonban a megszokottnál jóval több ideje marad az embereknek olyan dolgokra, amikre a jól megszokott munkával és rohanással teli hétköznapokon vagy akár hévégén sem jutott ideje.

 

 

A szájmaszk mint védekezési eszköz ma már korántsem szokatlan látvány az embereken, rengeteg hangulatos mintázatút lehet már kapni online felületeken, melyek talán segítik oldani a kissé apokaliptikussá vált hangulatot. Mi, mint a fotózás elhivatott rajongói még hetekkel ezelőtt, mikor még csak sejteni lehetett, hogy mi várható a jövőben, készítettünk egy rövid fotósorozatot, melyben mind a helyszínválasztással, mind a ruhaválasztással próbáltuk a lehető legjobban kifejezni az emberekben uralkodó félelmet az ismeretlentől.

 

A képre kattintva az egész galéria megtekinthető.

You May Also Like